Alžběta Prachatická

bytový architekt

Ráda bych Vás přesvědčila, že spolupráce s bytovým architektem nebo designérem na tvorbě Vašeho interiéru, kde s největší pravděpodobností strávíte významnou část svého života, není zbytečný luxus.

Zaměřuji se na design interiérů a realizace komerčních i bytových interiérů.

Záda kuchyňské linky - část 1 - Tradiční materiály

Přidáno 03/24/17

ZÁDA KUCHYŇSKÉ LINKY

Vybírali jste si už někdy kuchyň? Měli jste předem jasno o vzhledu, funkčnosti a vybavení? Vsadím se, že i když máte představu o vysněné kuchyni, tak oříškem zůstávají ZÁDA KUCHYŇSKÉ LINKY. Proto se vám pokusím v několika dílech vypsat možnosti řešení a popsat výhody i nevýhody jednotlivých materiálů. Také představím materiály, které spíš byly nápad jednotlivce. Kuchyň podtrhuje vaši osobnost a pokud nejste zastáncem sektoru, tak se při návrhu a realizaci poraďte s odborníkem. Začínáme :

ZÁDA KUCHYŇSKÉ LINKY 1. DÍL – TRADIČNÍ MATERIÁLY

Obklady, Mozaiky a Patchwork

Klasické keramické obklady se opět vrací na výsluní. V současné době populární bezespárové dlaždice svoji funkci v kuchyni plní velice dobře. Ale nejenom bezespárové dlaždice jsou v kurzu, také jejich sestřička Mozaika a bratříček Patchwork, který dokáže z kuchyně udělat úplný skvost. Populární jsou jak matné tak i lesklé povrchy obkladů. Z praktického hlediska je údržba všech variant obkladů jednoduchá, pouze u spárovaných obkladů se musí počítat s jejich důkladnější údržbou. Vůči saponátům i teplotě je keramika velice odolná a můžete na ni vzít i drátěnku. Výhodou u standardních obkladů je nízká pořizovací cena a odolnost vůči vodě, mastnotě a chemii.

Laminátové desky

Oblíbené jsou také laminátové desky, které mohou být sladěné s pracovní deskou nebo mohou být barevně odlišná. V současné době lze laminátové desky také potisknout vybranými motivy. Výrobci již nabízí několik motivů ve standard laminátových desek – jako jsou Egger, Kronospan atd. Výhodou je poměrně nízká pořizovací cena u skladových dekorů. Hlouběji do kapsy sáhnete v případě potisků. Vyznačuje se vysokou odolností proti oděru, ale při volbě plynového sporáku doporučuji na záda z laminátové desky použít :

Samolepící hliníkovou dekoraci – nebo jen průhlednou Softmetalovou fólii

Tyto samolepící hliníkové dekorace jsou jednoduchý a chytrý způsob, jak ochránit záda kuchyňské linky před poškozením nebo nečistotami. Chrání je před plameny, mastnotou a šetří vaše ruce před pracným čištěním mastných skvrn. Máte na výběr z mnoha krásných obrázků ať už kamene, proužků, koření, jídla, Provance dekorací nebo květin. A hlavně, až se omrzí, tak se jednoduše odlepí a kuchyň se oživí jinou dekorací.

Omyvatelné nátěry

Jedná se o nátěrové hmoty, které dokážou díky nové technologii relativně dobře odolávat znečištění, mastnotě i skvrnám. I když mají tyto nátěry vysokou odolnost proti otěru za mokra, tak s drátěnkou bych na ně nešla. Opět by byla na místě samolepící hliníková fólie, která vám na ploše za varnou deskou a dřezem ušetří spoustu práce s likvidací mastnoty a nečistot. Dámy, tyto nátěry zvládnete aplikovat samy a nemusíte čekat na čas svých drahých poloviček. Až vás nátěr omrzí, prostě jen změníte barvu. Nezapomeňte na penetraci před aplikací a pro větší odolnost doporučuji lak ACTIN LI, který je protiplísňový a lze po určité době přetřít. Kdo nabízí omyvatelné nátěry? Tak např. Primalex – Fortissimo Clean, Dulux Kitchen a spousta dalších výrobců.

 

Ztrácíte se v množství informací? Pomůžu Vám - ušetřím Váš čas i peníze. Čekám na zavolání na tel. 603 238 056 nebo na e-mail : prachaticka@apdesign.cz.

Komentáře:

Přidat komentář

Jmenuji se Alžběta Prachatická

a v roce 1998 jsem se rozhodla pro kariéru bytové architektky. Od dětství jsem měla zálibu v proměnách starých kufrů a krabic od bot na byty pro panenky, kdy jsem vyráběla z kartónů příčky, vytvářela na stěny vlastní tapety a látkou polepovala nábytek ze starých krabiček od léků.

Před 17 lety jsem nejdříve jen občas pomáhala přátelům a známým s barevností a dispozičním řešením jejich interiérů, ale později se poptávka po mých službách rozšířila tak, že jsem se rozhodla v tomto oboru zůstat a rozvíjet se dál.

Nabízím službu zkušené bytové architektky

a praktické ženské, která vaří a má děti, takže ví, jak funguje domácnost. Nebojte se třeba jen zeptat v bezplatné poradně na to, s čím si při zařizování nevíte rady např. barevné kombinace. Nebojím se jakéhokoliv zadání. Nejsem multifunkční, ale s pomocí šikovných řemeslníků zajistím provedení vašeho domova od stavebních úprav až po výrobu a montáž nábytku a osvětlení. Několik stran referencí mluví víc, než dlouhý přesvědčovací text, proč si vybrat právě mně. 

Těším se na spolupráci. Vaše Alžběta

© 2017 AP Design s.r.o. Všechna práva vyhrazena | Webdesign: IR-webdesign, tvorba webových stránek