Alžběta Prachatická

bytový architekt

Ráda bych Vás přesvědčila, že spolupráce s bytovým architektem nebo designérem na tvorbě Vašeho interiéru, kde s největší pravděpodobností strávíte významnou část svého života, není zbytečný luxus.

Zaměřuji se na design interiérů a realizace komerčních i bytových interiérů.

Jak na útulné bydlení - ložnice

Přidáno 10/17/16

Zařídit si bydlení není jen tak. Pokud se do toho pustíte sami, přestože s tím nemáte dostatek zkušeností, pravděpodobně výsledek nedopadne zcela podle vašich představ. Daleko efektivnější bude, když zkusíte oslovit odborníka, který má spoustu zkušeností a je dostatečně kreativní. Spolupráce s bytovým architektem vám také ušetří spoustu času. Navrhne vám originální a funkční interiér s ohledem na jeho dispozice a splní tak vaše představy o útulném bydlení. Důležitá je také barevnost ložnice, která ovlivní vnější pocity a kvalitu spánku.

 

Ložnice – největší oříšek

Největším oříškem při zařizování bývá – pro někoho možná trochu překvapivě - ložnice. Její vybavení totiž často podceňujeme, aniž bychom si uvědomovali, že právě prostředí, ve kterém trávíme noc, má pro náš spánek zcela zásadní význam. Dominantou každé ložnice je pochopitelně manželská postel. Vyberte si takovou, která vám bude poskytovat dostatek místa a pohodlí. Jestli upřednostníte postel čalouněnou nebo budete chtít vnést do ložnice kousek přírody a zvolíte postel z masivu, záleží jen na vás. Důležitější je výběr správné matrace, zohlednit nezapomeňte jejich tvrdost i materiál. Sortiment je dnes víc než široký – taštičkové matrace, matrace z různých druhů pěn, gelové či latexové - takže si na své si přijde i spáč s těmi největšími nároky. Aby mohly vlastnosti matrace vyniknout naplno, je zapotřebí uložit ji na vhodný postelový rošt. Komfort poskytnou polohovatelné lamelové rošty, které se však nehodí pro všechny druhy matrací, ideální jsou pro ty latexové a pěnové. Ocení je všichni ti, kteří rádi tráví čas před usnutím ve společnosti dobré knihy – zajistí vám totiž pohodlné čtení, protože lze zvednou část v oblasti hlavy. Pochvalovat si je ale budou rovněž nastávající maminky, kterým pomohou ulevit od bolesti zad a nohou.

 

Vliv prostředí

Velkou roli hraje také samotné prostředí, ve kterém spíme. Ložnice by měla být především vzdušná, proto to s nábytkem v této místnosti rozhodně nepřehánějte. Chybět v ní ale nemohou noční stolky, které budou ladit s postelí a na něž si můžete odložit drobnosti, co potřebujete mít hezky po ruce. Pak už jen doplňte šatní skříň, případně komodu na drobnější kousky šatstva a je hotovo. Vytvořte si ložnici, do které se budete každý večer těšit a odkud se vám ráno nebude chtít odejít.

Barevně by ložnice měla mít spíše chladivý efekt, takže jsou vhodné studené barvy jako je šedá, bílá, fialová, modrá nebo zelená. 

Doporučuji konfigurovat matraci podle věku, váhy, nejčastější polohy spánku a pohlaví. 

Vaše Alžběta

Komentáře:

Přidat komentář

Jmenuji se Alžběta Prachatická

a v roce 1998 jsem se rozhodla pro kariéru bytové architektky. Od dětství jsem měla zálibu v proměnách starých kufrů a krabic od bot na byty pro panenky, kdy jsem vyráběla z kartónů příčky, vytvářela na stěny vlastní tapety a látkou polepovala nábytek ze starých krabiček od léků.

Před 17 lety jsem nejdříve jen občas pomáhala přátelům a známým s barevností a dispozičním řešením jejich interiérů, ale později se poptávka po mých službách rozšířila tak, že jsem se rozhodla v tomto oboru zůstat a rozvíjet se dál.

Nabízím službu zkušené bytové architektky

a praktické ženské, která vaří a má děti, takže ví, jak funguje domácnost. Nebojte se třeba jen zeptat v bezplatné poradně na to, s čím si při zařizování nevíte rady např. barevné kombinace. Nebojím se jakéhokoliv zadání. Nejsem multifunkční, ale s pomocí šikovných řemeslníků zajistím provedení vašeho domova od stavebních úprav až po výrobu a montáž nábytku a osvětlení. Několik stran referencí mluví víc, než dlouhý přesvědčovací text, proč si vybrat právě mně. 

Těším se na spolupráci. Vaše Alžběta

© 2017 AP Design s.r.o. Všechna práva vyhrazena | Webdesign: IR-webdesign, tvorba webových stránek